Τα καλύτερα φυτά για παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό: Ευδοκιμούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Τα καλύτερα φυτά για παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό

Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι με παράθυρα βόρεια, ξέρετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να βρείτε φυτά που ευδοκιμούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα παράθυρα που βλέπουν στο βορρά δέχονται τη μικρότερη ποσότητα ηλιακού φωτός καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανάπτυξη πολλών φυτών. Ωστόσο, με τα κατάλληλα φυτά, είναι δυνατό να μεταμορφώσετε τον σκοτεινό σας χώρο σε μια πράσινη όαση.

Τα φυτά όχι μόνο δίνουν ζωή σε κάθε χώρο, αλλά βοηθούν επίσης στον καθαρισμό του αέρα και προσθέτουν μια αίσθηση ηρεμίας και ηρεμίας στο σπίτι σας. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξερευνήσουμε τα καλύτερα φυτά για παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό, πώς να τα φροντίζετε και τα οφέλη που προσφέρουν. Λοιπόν, ας βουτήξουμε και ας αρχίσουμε να πρασινίζουμε το σκοτάδι!

1. Κατανόηση των προκλήσεων των παραθύρων με βόρειο προσανατολισμό

Όταν πρόκειται για την κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους, η κατεύθυνση προς την οποία βλέπουν τα παράθυρά σας παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των φυτών σας. Τα παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό, συγκεκριμένα, παρουσιάζουν ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων που μπορεί να δυσκολέψουν την ανάπτυξη των φυτών.

Μία από τις κύριες προκλήσεις των παραθύρων με βόρεια πλευρά είναι η έλλειψη άμεσου ηλιακού φωτός. Σε αντίθεση με τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό που λαμβάνουν άφθονο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό είναι συνήθως σκιασμένα και λαμβάνουν μόνο έμμεσο φως. Αυτή η περιορισμένη έκθεση στο φως μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη ένταση φωτός και μικρότερη διάρκεια ηλιακού φωτός, καθιστώντας δύσκολη την αποτελεσματική φωτοσύνθεση πολλών φυτών.

Επιπλέον, η ποιότητα του φωτός που φιλτράρει μέσα από παράθυρα με βόρεια πλευρά είναι συνήθως πιο δροσερή και πιο μπλε. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη ορισμένων φυτών που χρειάζονται θερμότερο, πιο έντονο φως για να ανθίσουν. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ειδικές απαιτήσεις φωτισμού των φυτών που επιλέγετε για τα παράθυρά σας με βόρειο προσανατολισμό, για να διασφαλίσετε ότι μπορούν να προσαρμοστούν και να ευδοκιμήσουν σε αυτή τη λιγότερο ευνοϊκή κατάσταση φωτισμού.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η πιθανότητα για χαμηλότερες θερμοκρασίες κοντά σε παράθυρα με βόρεια πλευρά, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτά τα παράθυρα τείνουν να δέχονται λιγότερη θερμότητα από τον ήλιο, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει πιο δροσερά μικροκλίματα κοντά στο τζάμι. Ορισμένα φυτά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα σε αυτές τις ψυχρότερες θερμοκρασίες και μπορεί να απαιτούν πρόσθετη μόνωση ή προστασία για την αποφυγή ζημιών.

Η κατανόηση αυτών των προκλήσεων είναι το κλειδί για την επιλογή των σωστών φυτών για τα παράθυρά σας που βλέπουν στο βορρά. Επιλέγοντας είδη που είναι κατάλληλα για συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μπορούν να ανεχθούν ψυχρότερες θερμοκρασίες, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πράσινη όαση ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές του σπιτιού σας. Στις επόμενες ενότητες, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές φυτών που ευδοκιμούν μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις και δίνουν ζωή στα παράθυρά σας που βλέπουν στο βορρά.

2. Οφέλη από την ύπαρξη φυτών στο σπίτι σας

Το να έχετε φυτά στο σπίτι σας όχι μόνο προσθέτει μια πινελιά φυσικής ομορφιάς αλλά φέρνει επίσης πολλά οφέλη στον χώρο διαβίωσής σας. Είτε έχετε παράθυρο με βόρειο προσανατολισμό είτε οποιοδήποτε άλλο είδος έκθεσης, η ενσωμάτωση φυτών στο εσωτερικό σας περιβάλλον μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική σας ευεξία.

Ένα από τα βασικά οφέλη της ύπαρξης φυτών στο σπίτι σας είναι η ικανότητά τους να καθαρίζουν τον αέρα. Ως φυσικά φίλτρα αέρα, τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα και δημιουργώντας ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για να αναπνέετε. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα φυτά μπορούν να αφαιρέσουν τοξίνες όπως φορμαλδεΰδη, βενζόλιο και τριχλωροαιθυλένιο. αέρα, που βρίσκονται συνήθως σε προϊόντα οικιακής χρήσης και μπορεί να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία μας.

Εκτός από τις ικανότητές τους στον καθαρισμό του αέρα, τα φυτά συμβάλλουν επίσης σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και μείωσης του στρες. Το πράσινο χρώμα έχει αποδειχθεί ότι έχει καταπραϋντική επίδραση στο μυαλό μας, προάγοντας τη χαλάρωση και την αίσθηση της ηρεμίας. Φέρνοντας τη φύση σε εσωτερικούς χώρους, τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του στρες, στη βελτίωση της εστίασης και στη βελτίωση της συνολικής ψυχικής ευεξίας.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι τα φυτά αυξάνουν τα επίπεδα υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά κατά τις ξηρές περιόδους ή σε περιοχές με χαμηλή υγρασία. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα ή ξηρό δέρμα, καθώς τα υψηλότερα επίπεδα υγρασίας μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα και να βελτιώσουν την άνεση.

Τέλος, τα φυτά μπορούν επίσης να ενισχύσουν την αισθητική εμφάνιση του σπιτιού σας. Με μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων, μπορείτε να επιλέξετε φυτά που συμπληρώνουν τον εσωτερικό σχεδιασμό σας και δημιουργούν μια οπτικά ευχάριστη ατμόσφαιρα. Από πλούσια φυλλώδη φυτά μέχρι ζωντανά ανθισμένα είδη, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές που ταιριάζουν στο προσωπικό σας στυλ και προτιμήσεις.

Συμπερασματικά, η ενσωμάτωση φυτών στο σπίτι σας αποφέρει πολλά οφέλη, όπως βελτιωμένη ποιότητα αέρα, μειωμένα επίπεδα στρες, αυξημένη υγρασία και βελτιωμένη αισθητική. Ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που βλέπουν τα παράθυρά σας, η προσθήκη πρασίνου στον χώρο διαβίωσής σας είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα πιο υγιεινό και φιλόξενο περιβάλλον στο σπίτι.

3. Γιατί είναι σημαντική η επιλογή των σωστών φυτών για παράθυρα με βόρεια πλευρά

Η επιλογή των σωστών φυτών για παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός ανθισμένου εσωτερικού κήπου. Σε αντίθεση με τα παράθυρα που βλέπουν νότια ή δυτικά, τα παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό λαμβάνουν περιορισμένο άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η έλλειψη ηλιακού φωτός αποτελεί πρόκληση για τα φυτά που χρειάζονται άφθονο φως για να ευδοκιμήσουν.

Επιλέγοντας προσεκτικά φυτά που είναι προσαρμοσμένα σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού, μπορείτε να μετατρέψετε τα παράθυρά σας με βόρειο προσανατολισμό σε έναν ζωντανό και πράσινο χώρο. Τα σωστά φυτά όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά και θα ευδοκιμήσουν σε αυτές τις συνθήκες, προσθέτοντας ζωή και ομορφιά στο σπίτι σας.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η επιλογή των σωστών φυτών για παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό είναι επειδή διασφαλίζει ότι τα φυτά σας λαμβάνουν την κατάλληλη ποσότητα φωτός που χρειάζονται για τη φωτοσύνθεση. Η φωτοσύνθεση είναι η διαδικασία με την οποία τα φυτά μετατρέπουν το φως σε ενέργεια, επιτρέποντάς τους να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν. Το ανεπαρκές φως μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμα, μακροβούτια φυτά με ανοιχτά ή κιτρινισμένα φύλλα.

Επιπλέον, η επιλογή των σωστών φυτών για παράθυρα με βόρεια πλευρά βοηθά στην αποφυγή της απογοήτευσης και της απογοήτευσης. Φανταστείτε να επενδύετε χρόνο, προσπάθεια και χρήματα στη φροντίδα ενός φυτού μόνο για να το δείτε να παλεύει ή τελικά να χάνεται λόγω έλλειψης ηλιακού φωτός. Επιλέγοντας φυτά που είναι κατάλληλα για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αυξάνετε τις πιθανότητες επιτυχίας και απόλαυσης στις κηπουρικές σας εγχώριες προσπάθειες.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση φυτών σε παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την ευημερία σας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, μειώνουν τα επίπεδα στρες και ενισχύουν τη συνολική διάθεση και την παραγωγικότητα. Επιλέγοντας προσεκτικά τα σωστά φυτά για τα παράθυρά σας με βόρειο προσανατολισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καταπραϋντικό και αναζωογονητικό περιβάλλον στον χώρο διαβίωσής σας.

Συμπερασματικά, η επιλογή των σωστών φυτών για παράθυρα με βόρεια πλευρά είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους και τη συνολική υγεία τους. Επιλέγοντας φυτά που είναι προσαρμοσμένα σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ακμάζοντα εσωτερικό κήπο που φέρνει ομορφιά και μια αίσθηση ηρεμίας στο σπίτι σας.

4. Φυτά χαμηλού φωτισμού και αντοχής στη σκιά για παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό

Εάν έχετε παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι λαμβάνουν περιορισμένο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά των φυτών σε αυτούς τους χώρους. Υπάρχουν πολλά φυτά με χαμηλό φωτισμό και αντοχή στη σκιά που μπορούν να ευδοκιμήσουν στις πιο θαμπές συνθήκες των παραθύρων που βλέπουν στο βορρά.

Μια εξαιρετική επιλογή είναι το φυτό ZZ (Zamioculcas zamiifolia). Αυτό το φυτό είναι γνωστό για την ικανότητά του να ανέχεται τα χαμηλά επίπεδα φωτισμού και μπορεί να ευδοκιμήσει ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές του σπιτιού σας. Τα γυαλιστερά, σκούρα πράσινα φύλλα του προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας σε κάθε χώρο, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για εσωτερική διακόσμηση.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το φυτό φιδιού (Sansevieria). Αυτό το ανθεκτικό φυτό δεν είναι μόνο ανθεκτικό σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά απαιτεί επίσης ελάχιστη φροντίδα, καθιστώντας το ιδανικό για όσους έχουν πολυάσχολα προγράμματα. Το φυτό φιδιού διαθέτει ψηλά φύλλα που μοιάζουν με σπαθί που έρχονται σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, προσθέτοντας μια μοναδική υφή στα παράθυρά σας που βλέπουν στο βορρά.

Αν ψάχνετε για ένα ανθισμένο φυτό, το κρίνο της ειρήνης (Spathiphyllum) είναι μια φανταστική επιλογή. Παρά τη λεπτή εμφάνισή τους, τα κρίνα της ειρήνης είναι εκπληκτικά σκληρά και μπορούν να ευδοκιμήσουν σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Παράγουν όμορφα λευκά λουλούδια που όχι μόνο φωτίζουν το χώρο σας αλλά βοηθούν και στον καθαρισμό του αέρα.

Ο πόθος (Epipremnum aureum) είναι ένα άλλο ευέλικτο φυτό που μπορεί να ανεχθεί συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτό το συρόμενο αμπέλι διαθέτει φύλλα σε σχήμα καρδιάς σε αποχρώσεις του πράσινου και διαφοροποιημένα μοτίβα, προσθέτοντας ένα ποπ χρώμα και οπτικό ενδιαφέρον στα παράθυρά σας με βόρειο προσανατολισμό.

Τέλος, το κινέζικο αειθαλές (Aglaonema) είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ικανότητά του να ευδοκιμεί σε χαμηλό φωτισμό και σκιά. Με το ελκυστικό φύλλωμά του σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, του ασημί, ακόμη και του κόκκινου, το κινέζικο αειθαλές προσθέτει μια πινελιά ζωντάνιας σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Επιλέγοντας αυτά τα φυτά με χαμηλό φωτισμό και αντοχή στη σκιά, μπορείτε να μετατρέψετε τα παράθυρά σας με βόρειο προσανατολισμό σε καταπράσινες γωνιές ηρεμίας. Απλώς θυμηθείτε να τους παρέχετε περιστασιακά νερό, σωστή αποστράγγιση και περιστασιακή δόση φυτικής τροφής για να τους κρατάτε χαρούμενους και ευημερούν.

5. Τα 5 καλύτερα προτεινόμενα φυτά για παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό

Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν ότι τα παράθυρά τους είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυσικού φωτός στα σπίτια τους. Τα παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό δεν είναι μόνο ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους θέρμανσης ενός σπιτιού, αλλά προσφέρουν επίσης μερικά από τα καλύτερα φυτά για εσωτερική διακόσμηση.

Τα πέντε φυτά που αναφέρονται παρακάτω ευδοκιμούν σε παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό και προσφέρουν μια πινελιά φύσης στο σπίτι σας.

1. Αγγλικό Ivy

Ο αγγλικός κισσός είναι μια δημοφιλής επιλογή για ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν ένα φυτό που μπορεί να δώσει μια νότα φύσης στο σπίτι τους. Αυτός ο κισσός είναι ανεκτικός στα χαμηλά επίπεδα φωτός και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, καθιστώντας τον μια εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να προσθέσουν λίγο πράσινο στο σπίτι τους.

2. Ficus

Το Ficus είναι ένα ευέλικτο φυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εσωτερικές ρυθμίσεις. Αυτό το δέντρο είναι ανεκτικό σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να προσθέσουν λίγο πράσινο στο σπίτι τους.

3. Φτέρη της Βοστώνης

Η φτέρη της Βοστώνης είναι μια δημοφιλής επιλογή για ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν ένα φυτό που μπορεί να δώσει μια νότα φύσης στο σπίτι τους. Αυτή η φτέρη είναι ανεκτική στα χαμηλά επίπεδα φωτισμού και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να προσθέσουν λίγο πράσινο στο σπίτι τους.

4. Χρυσός Πόθος

Το Golden pothos είναι μια δημοφιλής επιλογή για ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν ένα φυτό που μπορεί να δώσει μια νότα φύσης στο σπίτι τους. Αυτό το pothos είναι ανεκτικό σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να προσθέσουν λίγο πράσινο στο σπίτι τους.

5. Κρίνος της Ειρήνης

Τα κρίνα της ειρήνης είναι δημοφιλείς επιλογές για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν ένα φυτό που μπορεί να δώσει μια νότα φύσης στο σπίτι τους. Αυτός ο κρίνος είναι ανεκτικός στα χαμηλά επίπεδα φωτισμού και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να προσθέσουν λίγο πράσινο στο σπίτι τους.

6. Φροντίδα φυτών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Τα φυτά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού απαιτούν λίγο περισσότερη προσοχή και φροντίδα από τα φυτά σε συνθήκες πιο φωτεινό. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα φυτά για παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό:

1. Αγγλικός κισσός (Hedera helix): Ο αγγλικός κισσός είναι ένα εξαιρετικό φυτό για παράθυρα με χαμηλό φωτισμό γιατί ανέχεται το χαμηλό φως και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα. Είναι αγαπημένο πολλών κηπουρών γιατί μπορεί να καλύψει γρήγορα έναν τοίχο.

2. Φυτό αράχνης (Chlorophytum comosum): Το φυτό αράχνη είναι ένα άλλο εξαιρετικό φυτό για παράθυρα με χαμηλό φωτισμό. Ανέχεται χαμηλό φως και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα. Είναι αγαπημένο πολλών κηπουρών γιατί μπορεί να καλύψει γρήγορα έναν τοίχο.

3. Κρίνος της ειρήνης (Spathiphyllum sp.): Το κρίνο της ειρήνης είναι ένα εξαιρετικό φυτό για παράθυρα με χαμηλό φωτισμό, επειδή ανέχεται το χαμηλό φως και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα. Είναι αγαπημένο πολλών κηπουρών γιατί μπορεί να καλύψει γρήγορα έναν τοίχο.

4. Φυτό φιδιού (Sansevieria trifasciata): Το φυτό φιδιού είναι ένα άλλο εξαιρετικό φυτό για παράθυρα με χαμηλό φωτισμό. Ανέχεται χαμηλό φως και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα. Είναι αγαπημένο πολλών κηπουρών γιατί μπορεί να καλύψει γρήγορα έναν τοίχο.

5. Φυτό νεφρίτη (Crassula ovata): Το φυτό νεφρίτη είναι ένα εξαιρετικό φυτό για παράθυρα χαμηλού φωτισμού επειδή ανέχεται το χαμηλό φως και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα. Είναι αγαπημένο πολλών κηπουρών γιατί μπορεί να καλύψει γρήγορα έναν τοίχο.

7. Συμβουλές για τη μεγιστοποίηση του φωτός σε δωμάτια με βόρειο προσανατολισμό

Τα παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό δεν παρέχουν μόνο επιπλέον φως για τα φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά μπορούν επίσης να συμβάλουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη μεγιστοποίηση του φωτός σε δωμάτια με βόρειο προσανατολισμό:

1. Επιλέξτε ένα φωτοευαίσθητο φυτό.

2. Φυτέψτε σε τοποθεσία με καλή ροή αέρα.

3. Επιλέξτε ένα φυτό που αντέχει τη μερική σκιά.

4. Εγκαταστήστε ένα σύστημα θωράκισης παραθύρων.

5. Τοποθετήστε τα φυτά κοντά σε ένα παράθυρο για να μεγιστοποιήσετε την έκθεση στο φως.

6. Φυτέψτε σε ομάδες για να επιτρέψετε τη συνεργική ανάπτυξη.

7. Χρησιμοποιήστε ένα φωτόμετρο για να προσδιορίσετε την ένταση φωτός που απαιτείται για τα φυτά σας.

8. Δημιουργικοί τρόποι εμφάνισης φυτών σε παράθυρα με βόρεια πλευρά

Εάν ζείτε σε βόρειο κλίμα, ξέρετε ότι είναι σημαντικό να έχετε φυτά στο σπίτι σας για να διατηρούνται δροσερά και να μυρίζει το σπίτι σας. Τι γίνεται όμως με τα φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ζέστης και του ηλιακού φωτός;

Ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφανίσετε φυτά σε παράθυρα που βλέπουν βόρεια είναι χρησιμοποιώντας κάθετους κήπους. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε πράσινο στο σπίτι σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε πολλή συντήρηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οριζόντιους κήπους για να εμφανίσετε φυτά σε παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό, αλλά αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο να το διαχειριστείτε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυτά σε παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό για να προσθέσετε λίγο χρώμα στο σπίτι σας. Μερικά φυτά που είναι καλά για αυτό είναι τα γεράνια, οι πετούνιες και οι ανυπόμονες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παχύφυτα για να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυτά σε παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό για να μειώσετε το κόστος ενέργειας. Προσθέτοντας φυτά στο σπίτι σας, θα μειώσετε την ποσότητα του κλιματιστικού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Και, φυσικά, τα φυτά είναι εξαιρετικά για να δώσουν στο σπίτι σας μια αίσθηση ευεξίας.

9. Αντιμετώπιση προβλημάτων κοινών προβλημάτων κατά την καλλιέργεια φυτών σε χαμηλό φωτισμό

Τα φυτά χρειάζονται ήλιο για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν, αλλά χρειάζονται επίσης φως για να παράγουν ενέργεια. Οι σκοτεινές επιφάνειες όπως τα παράθυρα που βλέπουν στο βορρά μπορεί να είναι δύσκολο για τα φυτά να αναπτυχθούν, καθώς συχνά δεν λαμβάνουν αρκετό φως για να παράγουν λουλούδια ή καρπούς.

Υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την ανάπτυξη των φυτών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού:

1. Προσθέστε τεχνητό φως: Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τα παράθυρά σας να λαμβάνουν αρκετό φυσικό φως, μπορείτε να προσθέσετε τεχνητό φως στην εξίσωση. Τοποθετήστε τα φώτα ανάπτυξης κοντά στα φυτά ή ρυθμίστε το χρονόμετρο να ανάβει τα φώτα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

2. Μετακινήστε τα φυτά: Εάν τα παράθυρά σας βρίσκονται σε σημείο όπου τα φυτά δεν έχουν αρκετό ηλιακό φως, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα μετακινήσετε σε ένα πιο ηλιόλουστο σημείο. Απλώς αφαιρέστε τα φυτά από την αρχική τους θέση και τοποθετήστε τα σε ένα μέρος όπου μπορούν να πάρουν περισσότερο φως.

3. Χρησιμοποιήστε φυτά που αγαπούν το φως: Εάν δεν μπορείτε να κάνετε ένα φυτό να αναπτυχθεί σε χαμηλό φωτισμό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα φυτό που αγαπά το φως. Για παράδειγμα, τα παχύφυτα ή οι κάκτοι είναι καλές επιλογές γιατί διατηρούν την υγρασία και δεν χρειάζονται τόσο φως όσο άλλα φυτά.

4. Χρησιμοποιήστε τεχνητό φως για να συμπληρώσετε το φυσικό φως: Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τα φυτά ή να προσθέσετε τεχνητό φως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φως για να συμπληρώσετε το φυσικό φως. Τοποθετήστε τα φώτα ανάπτυξης κοντά στα φυτά ή ρυθμίστε το χρονόμετρο να ανάβει τα φώτα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

10. Συμπέρασμα και τελικές σκέψεις για το πρασίνισμα των σκοτεινών χώρων με φυτά

Όταν σκέφτεστε φυτά που ευδοκιμούν σε συνθήκες που δεν είναι ευνοϊκές για τα περισσότερα φυτά, μπορεί να σκεφτείτε φυτά που αναπτύσσονται σε σκληρά περιβάλλοντα όπως ερήμους ή τούνδρες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε σκοτεινά παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα δούμε μερικά από τα καλύτερα φυτά για πρασίνισμα σκοτεινών χώρων με φυτά. Θα μιλήσουμε για το γιατί είναι εξαιρετικές επιλογές για αυτόν τον σκοπό, καθώς και μερικές συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Θα παρέχουμε επίσης μερικά παραδείγματα φυτών που μπορούν να λειτουργήσουν καλά σε σκοτεινά παράθυρα που βλέπουν στον Βορρά. Έτσι, είτε θέλετε να φωτίσετε ένα δωμάτιο είτε απλά να βοηθήσετε στη ρύθμιση του εσωτερικού κλίματος, αυτά τα φυτά είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ελπίζουμε ότι βρήκατε την ανάρτησή μας στο ιστολόγιό μας σχετικά με τα καλύτερα φυτά για παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό χρήσιμη στην προσπάθειά σας να φέρετε ζωή και πράσινο στο σπίτι σας. Τα παράθυρα με βόρεια πλευρά μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση για τους λάτρεις των φυτών, αλλά με τη σωστή επιλογή φυτών, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ακμάζοντα εσωτερικό κήπο ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές του σπιτιού σας.

Από φτέρες χαμηλής αντοχής στο φως μέχρι ζωντανά φυτά φιδιού, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Αγκαλιάστε την ευκαιρία να μεταμορφώσετε τον χώρο διαβίωσής σας σε μια καταπράσινη όαση και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες από το καταπράσινο καταφύγιό σας. Καλή φύτευση!

———————————

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *